Bitcoin prijs herstelt, draagt sterk, rally naar $12.000?

De Bitcoin-prijs is zwak, trekt zich terug van de huidige hoogtepunten en flirt nu met $11.500 ten tijde van de pers.

Na een scherpe rally in de afgelopen weken is de correctie normaal. Terwijl de uptrend stevig is en traders aangespoord werden om de retracement op te pakken, zijn er fundamentele factoren die een mogelijke BTC-rally ondersteunen.

Winklevoss-tweeling: de USD is niet betrouwbaar

De eerste op de lange lijst is de staat van de USD, de greenback. Op hetzelfde niveau als goud en olie – het zwarte goud – is de USD de meest dominante reservevaluta ter wereld. Hij domineert de internationale handel en wordt door buitenlandse regeringen als onderdeel van hun reserve aangehouden.

De Winklevoss-tweeling stelt echter dat de afhankelijkheid van de munt als waardevoorraad afneemt. In een artikel over 28 augustus legden de twee serie-investeerders de staat van de Federal Reserve bloot en klaagden over hun wanbeleid ten aanzien van de USD.

Angst voor hyperinflatie

Hun gelddruk en accommoderend monetair beleid – zelfs toen de Amerikaanse aandelenmarkt in een van hun langste stierenrennen in jaren zat – legden hun verlies van contact bloot.

Nu met een economie gestuwd door helikoptergeld en CARES Act, verwachten de tweeling hyperinflatie. Dit zal de koopkracht van de greenback teniet doen, waardoor een perfecte zaak ontstaat voor een andere Bitcoin stierenrennen tot 500.000 dollar.

De Federal Reserve bereidt zich nu al voor op een hogere inflatie, bereid om de economie „heet“ te laten lopen boven de twee procent inflatiedoelstelling.

Bitcoin is een alternatief voor de goudzetting van verschillende eigenschappen, waardoor het een perfecte, betrouwbare opslagplaats van waarde is, waarvan het aanbod vaststaat en vooraf bepaald wordt door een veilige, onderliggende code.

Fidelity Investments om een Bitcoin-only fonds te lanceren

Terwijl critici hun muilkorf naar de Federal Reserve richten, houdt Fidelity Investments – een van ’s werelds grootste geldmanagers – zich bezig met de Bitcoin-zaak.

Onlangs hebben ze hun aanvraag ingediend bij de Amerikaanse SEC en zijn ze van plan om een Bitcoin-fonds te lanceren. Goedkeuring betekent dat instellingen – die momenteel gebonden zijn en alleen fondsen kunnen kanaliseren via goedgekeurde CFTC’s gateways zoals de Bitcoin Futures die door de CME worden aangeboden – kunnen beleggen via een beproefde agent.

Fidelity bekijkt het S2F-model onder de loep

Achterin dit nieuws staan onthullingen van hun onderzoek naar het Stock-to-Flow (S2F) model door PlanB. Het prijsvoorspellingsmodel is controversieel. Hoe dan ook, Fidelity Investment is ervan overtuigd dat het model geloofwaardig is en nuttig kan zijn bij het voorspellen van schaarse activa. Hun positie wordt in stand gehouden door Grayscale, die de tool vrij betrouwbaar houdt, maar toch voorzichtig blijft.

Bitcoin-prijsanalyse

De Bitcoin prijs, na het glijden naar ongeveer $11.300, stuitert terug. Toch loopt de munt achter op de USD en is de prijs de afgelopen week met drie procent gedaald. Het wint echter binnen dezelfde periode ten opzichte van ETH.

Technisch gezien hebben de beren de controle over de korte termijn, zoals de kandelaarsformules suggereren. Vanaf de daily chart, zelfs na de terugval naar de trend van vandaag, schommelen de Bitcoin-prijzen binnen de 25 Augustus bear candlestick met lage handelsvolumes. Bovendien ligt de Bitcoin-prijs nog steeds te dicht bij het 20-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA), de belangrijkste steun van de weerstandslijn.

Vanuit een Effort-versus-Result-perspectief is dit bearish. De Bitcoin-prijs zal alleen bullish knipperen als er een scherpe close is boven 25 augustus met een hoge deelname die hoger is dan de 17 augustus gegevens van Coinbase. Zo niet, bevestigt een sluiting onder 25 Augustus laagste punten het dubbele bar bearish omkeerpatroon van 17 en 18 Augustus. In dat geval, zal het eerste beerdoel $10.500-februari 2020 hoogtepunten zijn.