Bitcoin

De vele redenen waarom de Britse politicus Godfrey Bloom zijn eerste Bitcoin koopt

Deze week onthulde de voormalige Britse politicus, schrijver en meer, Godfrey Bloom zijn plan om zijn eerste Bitcoin te kopen.

Maar waarom? Hier zijn de drie belangrijkste redenen waarom het voormalige parlementslid zou overwegen om te investeren in de belangrijkste cryptocurrency per marktkapitalisatie.

Bloom schreef ook een boek dat Crypto Bull zullen waarderen, getiteld The Magic of Banking: The Coming Collapse. In het boek vraagt hij aandacht voor de komende ineenstorting van niet alleen banken, maar ook fiatvaluta’s – als gevolg van decennia van slecht beheerd monetair beleid. Ook tussen de twee covers van het boek, Bloom bespreekt wat hij onthult als de enige vorm van hard geld: goud.

Wie is Godfrey Bloom, en waarom heeft hij besloten om Bitcoin te kopen?

Godfrey Bloom werd geboren in 1949 in Londen, Engeland. Vanuit een vroege militaire carrière, richtte Bloom zijn expertise op de economie. Later werd hij directeur van een investeringsmaatschappij, voordat hij de politiek inging.

Hij was ook lid van het Europees Parlement voor Yorkshire and the Humber. De uitgesproken politiek werd in 2009 door het Mansion House beroemd gemaakt voor „heckling“ Lord Turner voor het geven van omvangrijke bonussen aan zijn personeel na de reglementaire mislukking van 2008 en de daaruit voortvloeiende economische fallout.

Beschouwt Bloom Bitcoin nu als een andere vorm van hard geld, klaar om het hoofd te bieden aan een falend fiatsysteem?

BTCUSD Weekly Godfrey Bloom Buys Bitcoin Meer dan $10.000

Drie redenen Dit voormalig lid van het Parlement brengt kapitaal in Crypto…

Godfrey Bloom, een van de slimste mannen in de politiek en financiën, koopt Bitcoin voor meer dan 10.000 dollar. Het feit dat iemand met deze referenties naast Paul Tudor Jones en Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, boekdelen spreekt over het potentieel van de cryptocrisis.

Bloom, een enorme voorstander van goud, zou Bitcoin kunnen beschouwen als een digitale vorm van het edelmetaal met een nog schaarser aanbod vanwege de hard-capped code.

Hij zou Bitcoin ook kunnen gebruiken als een hedge tegen de inflatie, als hij gelooft in een totale mislukking in het fiat-gebaseerde systeem waarop de hele wereldeconomie op dit moment is gebouwd.

Bloom ziet Bitcoin misschien als een verzekeringspolis tegen onzekerheid. De technologie is nieuw, in vergelijking met de rest van de financiën, maar door nieuwe technologieën komen er grote veranderingen. De potentiële use-cases van Bitcoin zijn nog niet volledig gerealiseerd en het zal tijd kosten om ze volledig te ontwikkelen.

Hij gelooft waarschijnlijk dat er op zijn minst een kans is dat Bitcoin kan uitgroeien tot een belangrijk onderdeel van de portefeuille van een slimme belegger. Bloom zelf heeft een portefeuille van 65% goud, 8% zilver en de rest in onroerend goed. En binnenkort, volgens Bloom zelf, Bitcoin.

Bloom is van plan om te overleggen met crypto-experts via Twitter, het platform waar hij het nieuws onthulde, om meer te weten te komen. Ondanks zijn leeftijd zal hij de technologie waarschijnlijk goed kunnen gebruiken, in tegenstelling tot andere goudbokken zoals Peter Schiff, omdat Bloom ook zijn eigen succesvolle Youtube-kanaal exploiteert.